torsdag den 17. april 2014

Favorit kyllingenuggets

Bloggen er på én gang ment som værende min egen private samling af gode  opskrifter, som bruges igen og igen men også som en platform til at dele ud af dem, som der er bud efter eller som fortjener at blive delt.

En af de opskrifter, som der er bud efter gang på gang, er hjemmelavede kyllingenuggets. Først tænkte jeg, at det var en fin "børneret" men egentlig går den rent ind hos alle andre også. Forleden da vi havde flere af slagsen på 9 år, stod menuen på nuggets med nye kartofler. Menuen bragte stor jubel ,og da hele portionen var kørt ind, og der blev udbedt sig en opskrift, besluttede jeg, at opskriften måtte have en plads på bloggen.

FAVORIT KYLLINGENUGGETS:

4 PERSONER

400-500 g kyllingebryst
2-3 dl fint rasp
2 spsk sød paprika
1 tsk salt
kværnet peber
Æggehvider fra 3 Æg

Rapsolie og smør

Kyllingen skæres ud i passende stykker. Rasp, paprika, salt og peber røres sammen i en skål. I en anden skål hældes æggehviderne ud. Kyllingestykkerne vendes i æggehviden først og derefter i raspblandingen. Stykkerne skal dækkes godt først i hviden og derefter med raspblandingen, hvorefter de lægges i et fad dækket med en smule rasp i bunden. Når der skal lægges et nyt lag nuggets oven på, så drys først lige med lidt rasp. Sæt fadet overdækket med film i køleskabet i ca. 3 timer - kan også være mindre afhængig af tiden du har.

Varm en pande op på middelhøj varme med olie og smør, kom nuggets på panden i et lag og steg dem brune og sprøde på alle sider.

Server med ovnkartofler eller nye kartofler, grøn pesto og en grøn salat.

Tiden i køleskabet kan varieres efter hvor lang tid man har til madlavningen, men erfaring viser, at tiden i køleskabet er godt givet ud i forhold til, hvor god paneringen bliver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar