søndag den 13. april 2014

Pesto

 



Pesto er en af de ting, som vi er storforbrugere af. Og ham på 9 år klager sin nød, når han i alt for lang tid har levet af "købe-pesto" for smagen kan ikke sammenlignes med den hjemmelavede pesto. Det er langt fra det samme produkt - Smagen er markant bedre og farven frisk og lækker. Det vil jeg give ham ret i, men ren basilikum pesto kræver store mængder af basilikum, og det er ikke altid, at jeg har held med at få basilikummen til at gro efter at have pelset til den første gang pesto - trods det at jeg udelukkende vander nedefra og kun plukker skud.

Indimellem blander jeg med persille, rucula, spinat og andre af "de grønne" men højest på hitlisten står altså ren basilikum pesto.

Det er så nemt at lave, og smagen er altså bare fantastisk. Jeg serverer den oftest som dip til forskelligt grønt til aftensmaden eller blandet i pastaen. Hvis det hele ikke bruges samme dag, så husk at hælde mere olie på, så selve blandingen er dækket af olie - så holder den sig frisk i flere dage i køleskabet. Pestoen kan også fryses.

Opskriften skal I selvfølgelig have:

Ingredienser:

Basilikumblade fra 2 store planter
80 g revet parmesan
80 g pinjekerner
1-2 fed hvidløg
1 dl koldpresset olivenolie
Maldon sea salt
Citronsaft

Hæld basilikumblade, parmesan, pinjekerner og hvidløg i en food processer. Tag blandingen ud og tilsæt olivenolieog smag til med salt og citronsaft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar