torsdag den 17. april 2014

Lasagne Al Forno

Vi har en stor forkærlighed for lasagne herhjemme. Og vel at mærke den som er lavet med Ragù Alla Bolognese som simrer i timer for at få sin intense fyldige smag. Dagen i dag er udvalgt til formålet.

Det er en stille dag åben for sysler ude og inde, en hurtig omgang køkkenfodbold med ham på 9 år, som han vandt med 6 mål til stor tilfredsstillelse for ham selv, og nu skal der planlægges og forberedes påske-sammenskuds-gilde samtidig med, at ragúen simrer.

Opskriften på raguen er min egen lille hemmelighed. Den er aldrig den samme og indeholder mange forskellige ting - alle gode friske råvarer. Grundopskriften er den samme, og den holder jeg mig gerne til, men tilsætter gerne mere af det hele og mere af det jeg lige har i grøntsagsskuffen:

Ragú Alla Bolognese:

1 løg
1 lille gulerod
1 stængel blegselleri
100 g stegeflæsk
200 g hakket kød
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 lille glas hvidvin
2 dl tomatpuré
2 spsk koncentreret tomatpuré
oregano
salt og peber
1/4 bouillon

Hak løg, gulerod og selleri (og andre grøntsager som man kunne tænkes at bruge), skær flæsket i små stykker og brun det langsomt i olivenolie sammen med det hakkede kød. Tilsæt hvidvin og rør det godt igennem. Tilsæt de to slags tomatpuré og smag til med oregano, salt og peber. Bouillonen hældes i og ragúen skal herefter småkoge ved svag varme i mindst 1 time. Jo længere den koger jo mere koncentreret bliver smagen.

Lasagne Al Forno:

Til 6 personer

Frisk-købt pastaplader
salt
olivenolie
Ragú Alla Bolognese (se ovenfor)

Béchamelsaucen:

3 spsk smør
3 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
friskreven muskatnød
½ l mælk

Smør
100 g friskreven parmesan

Tilbered béchamelsaucen ved at smelte smørret, drys mel i og rør det sammen. Tag gryden af komfuret og tilsæt krydderier. Hæld mælken i lidt efter lidt og rør det sammen. Kog saucen op under omrøring og lad den småkoge 10 minutter.

Smør et ovnfast fad godt med smør. Beklæd bunden med lasagneplader og dæk med saucen. Fordel et lag Ragú alla bolognese henover og drys med parmesan. Dæk igen med et lag lasagneplader, sauce, ragú og parmesan. Slut af med et lag béchamelsauce, drys med parmesan og kom smørklatter ovenpå.

Lasagnen bages i ca. 30 minutter i ovn forvarmet til 200 grader.

Dejligt at blive kåret som verdens bedste mor, bare fordi der står lasagne på ugeplanen <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar