I bunken over ting, der skal prøves, lå mandelsmør på en af de første pladser. Mandler er for mig hvad bacon er for den mandlige del af familien. Mandler er bare fantastiske; som snacks, med lakrids, salt eller soya og i morgenmad.
Mandler er en fantastisk kilde til de sunde fedstoffer og mandlers sundhedsfremmende effekter for f.eks. kolesteroltal, hjerte/kar sygdomme, blodsukker og kropsvægt er velkendt.
Mandler har i lang tid haft ry for at fede, og det er da også rigtigt, at mandler indeholder fedt. Men der er forskel på fedt. De fedtstoffer, der findes i mandler, er af den sunde slags, som vi gerne må spise mere af.
Så med det for øje, kan det jo ikke gå galt med mandelsmør, her i en variant med kanel og honning og kokosfedt.
RISTET MANDELSMØR MED KANEL:
500 G MANDLER
½ SPSK KOKOSFEDT
1 TSK KANEL
1 SPSK FAST HONNING
½ TSK FLAGESALT
Tænd ovnen på 170 grader.
Rist mandlerne gyldne i ovnen ca. 8-10 minuter. Blend dem i en foodprocessor, mens de stadig er lune. Først bliver det til mel, og så bliver det flydende. Tilsæt kokosfedt, kanel, honning og salt og blend grundigt til en helt ensartet masse. Fyld mandelsmørret på glas med låg eller i en plasticboks og opbevar det på køl.
Den mandlige del af famlien er stadig overbeviste om, at bacon er det vigtigste krydderi, og så er det jo godt at de er blevet forkælet med en dejlig brunch med æg og bacon. Og så glæder jeg mig over mit bekendskab med endnu en skøn opskrift med mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar